4 Bahan Penting Rawat Kulit Luka, Ekzema dan Pudarkan Parut Jerawat Dan Kecutkan Jerawat.

Masalah yang berlaku pada kulit, yang kita boleh nampak dengan mata kasar ni, masih boleh dipulihkan walaupun menggunakan bahan semulajadi. Masalah seperti parut luka, stretch mark, ekzema, parut jerawat dan lain-lain boleh dirawat dengan krim ajaib pelbagai guna; Herbal Blend Multi-Purpose Cream.

Kehebatan Herbal Blend Multi Purpose Cream Yang Wajib Anda Tahu

herbal-blendherbal-blend

Kebaikan Herbal Blend yang pertama anda wajib tahu adalah krim serbaguna ini tidak mengandungi bahan kimia, bahan sintetik apatah lagi bahan terlarang yang mengundang masalah jangka masa panjang. 4 jenis tumbuh-tumbuhan yang digunakan dalam formula ramuan herbal blend telah digunapakai sejak zaman-berzaman dalam kecantikan.

4 jenis-tumbuh-tumbuhan tersebut adalah:

Sagedaun sage

Dalam bahasa Latin, Sage bermaksud ‘menyelamatkan’. Sage dapat digunakan dalam bentuk segar, kering dan diawetkan. Biasanya, jika seseorang yang akan mengawetkan daun sage akan merendamnya dalam minyak zaitun sehingga akan bertahan hingga dua bulan.

Manfaat daun sage untuk tubuh adalah untuk melancarkan pencernaan dan mengubati penyakit keradangan dan sangat dianjurkan untuk pesakit asma dan radang sendi.

Demikian penjelasan tentang khasiat daun sage bagi kesehatan tubuh yang berfungsi untuk mengobati berbagai jenis penyakit yang sering mangganggu kesehatan kita dan agar selalu sehat kita gunakan cara tradisional yang alami tidak tercampur bahan kimia.

Yarrowyarrow

Tumbuhan yarrow bermanfaat untuk menyehatkan kulit dan membuat awet muda. Kandungan emolien pada yarrow akan bagus untuk kulit dan bisa menajadikan wajah terlihat lebih muda dan sehat.

Selain menjadikan kulit sihat, tumbuhan yarrow juga berkesan untuk menyembuhkan bekas luka. memudarkan bekas jerawat dan kesan lainnya secara semulajadi. Caranya adalah dengan menyapu krim ini pada kulit yang bermasalah, gunakan secara rutin agar kulit bersih dari bekas luka.

Tumbuhan yarrow juga mengandungi bahan penyejuk dan pendingin semulajadi. Hal ini membuat  yarrow berkesan untuk menenangkan kulit yang terbakar matahari atau sunburn.

Horse chasenuthorse chestnut

Kajian yang dilakukan, mendapati tumbuhan ini mampu melancarkan peredaran darah dan menguatkan urat. Urat yang sama ada lemah dan atau di bawah tekanan kronik seperti berdiri terlalu lama, atau membawa beban berat badan yang besar, yang menyebabkan kepada bengkak.

Aescin, yang terdapat di dalam tumbuhan ini melaksanakan fungsi antioksidan dan mempunyai peranan vasoprotective umum dengan melindungi kolagen dan elastin (kedua-dua ketua protein yang membentuk struktur urat). Dengan melindungi ini, urat dan kapilari kekal kuat dan mengekalkan integriti struktur mereka apabila terdedah kepada tekanan.

Satu kajian daripada Jerman Barat, yang dilaporkan pada awal 1980-an, menunjukkan satu produk horse chestnut komersial memberi kesan kepada kedua-dua kandungan kolagen dan urat varikos ini dan membantu menjadikannya urat lebih normal.

Ia juga berupaya mengurangkan edema (bengkak dengan cecair) berikutan trauma, terutamanya mereka yang mengikuti kecederaan sukan, pembedahan, dan kecederaan kepala.

Rosemaryrosemary

  • Meningkatkan daya ingat memori otak.
  • Mengandung zat antioksidan yang tinggi.
  • Menghilangkan kedut dan menjadikan kulit lebih tegang (sesuai untuk parut).
  • Mencegah jerawat.
  • Membantu mengurangkan kesan atau ketidakselesaan akibat selsema.
  • Boleh juga digunakan sebagai pembersih bahagian kotoran pada perabot.

Keempat-empat bahan tersebut diekstrak dengan teliti agar kita dapat merasai keberkesanannya apabila digunakan secara konsisten.

Sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana ia tidak mengandungi bahan2 yang bahaya seperti paraben. Jika anak anda demam, krim ini boleh disapukan di beberapa bahagian tubuh anak seperti di dahi untuk mengurangkan suhu panas.

Jika batuk atau asma, boleh disapukan di leher dan dada.

Jika selsema, krim ini juga boleh disapukan di hidung untuk melegakan rasa tidak selesa.

Macam2 lagi tujuan anda boleh gunakan krim ini. Maka sebab itulah ia dipanggil multi-purpose cream.

 

Selamat Mencuba.selamat mencuba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *